18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Sprekers

Bouke Arends

Bouke Arends werd geboren op 10 april 1966 en groeide op in de stad Emmen. Tijdens zijn studie werd hij voor de PvdA verkozen tot lid van de gemeenteraad van Emmen. Na het behalen van zijn master bestuurskunde werd hij bestuursvoorzitter van de Rijnbrink Groep.

In 2010 werd Bouke Arends wethouder van de gemeente Emmen. Hij had in de loop van de jaren verschillende portefeuilles, waaronder financiën, economische zaken en sport. Na acht jaar wethouder van Emmen te zijn geweest, werd hij in 2018 burgemeester van de gemeente Westland.

Meer info »

Dick Veerman

Dick Veerman is oprichter, moderator en hoofdredacteur van Foodlog. Dit is een onafhankelijk nieuwsplatform over voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken – waar nodig tot op (geo)politieke schaal. Veerman ziet Foodlog als een plek waar de ‘strategische conversatie’ van de maatschappij over de toekomst van voedsel en voeding in de 21 eeuw kan plaatsvinden.

Foodlog heeft sinds de start in 2005 een groot netwerk opgebouwd. Inmiddels dragen ruim 500 professionals bij aan het aanreiken van nieuws en discussies. Het zijn wetenschappers, artsen, boeren, voedingsmiddelenmakers, journalisten, studenten, voedselveiligheidsspecialisten, retailers én kritische consumenten. In 2008 werd Foodlog in Berlijn uitgeroepen tot het beste Nederlandstalige blog.

Veerman studeerde Frans en Filosofie, werkte geruime tijd als adviseur, en richtte in 2005 Foodlog op. Hij vindt het belangrijk dat mensen weten wat ze eten en meer kennis hebben over de productie, verwerking en verkoop van voedsel en de bijbehorende belangen die hier een rol spelen.

Meer info »

Puck van Holsteijn

Puck van Holsteijn is CEO van World Horti Center en HortiHeroes. In haar functie als CEO van World Horti Center maakt Puck zich hard voor een groenere wereld met duurzame voedselvoorziening, voor iedereen. Dit doet ze door het verhaal van de Food & Flower Industry te vertellen aan binnen- en buitenlandse delegaties, politiek en andere stakeholders. Jaarlijks ontvangt het kennis- en innovatiecentrum van de sector zo’n 40.000 bezoekers die zich laten inspireren en informeren. Met HortiHeroes stort Puck zich op het enthousiast maken van talent voor diezelfde Food & Flower Industry. Studenten, (young)professionals, ondernemers en startup en scale-up founders zijn namelijk de drijvende kracht achter de sector

Meer info »

Remco de Boer

Onderzoeker ir. Remco de Boer schrijft en spreekt over energie en klimaat. Hij is maker van de podcast Studio Energie, een wekelijks interview-programma met de hoofdrolspelers in het Nederlandse energie- en klimaatdebat. In 2015 publiceerde hij het boek Tussen hoogmoed en hysterie, een onthullende reconstructie van de strijd tegen schaliegas in ons land. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek, dat later dit jaar verschijnt.

Meer info »
Scroll naar top