18, 19 & 20 februari 2025 | Evenementenhal Gorinchem

Innovatie Award 2025

De Nederlandse glastuinbouwsector staat voor diverse uitdagingen, waardoor voortdurende innovatie van groot belang is. HortiContact wil met de HortiContact Innovatie Award een platform bieden voor innovaties binnen de sector.

Tijdens de afgelopen edities konden alle innovaties worden bekeken in de Tunnel van de Toekomst. Voorafgaand aan de beurs kon er online gestemd worden op de innovaties, en daarnaast konden bezoekers tijdens de beurs hun stem uitbrengen met behulp van hun Smart Badge. De innovatie met de meeste stemmen ontving de publieksprijs.

Hebben jullie een innovatief product of concept gelanceerd of is dit gepland in aanloop naar HortiContact? Meld jullie innovatie dan nu aan voor de Innovatie Award 2025. Meer weten? Neem contact op met marketeer Marleen Nijland.

Winnaars HortiContact Innovatie Award 2024

Eerste plaats:

Source Controle | Source AG

Source Control is een innovatieve oplossing die telers door middel van AI helpt bij het automatisch uitvoeren van hun irrigatiestrategieën. Door de gewenste irrigatieresultaten in het systeem in te voeren, zorgt Source Control automatisch voor de implementatie van de beste strategie voor het gewenste resultaat.

Tweede plaats:

Backie Slakkenval | Houweling Group & Studio Catch

De Backie slakkenval is ontworpen met als doel het wegvangen van slakken zonder gebruik van chemische pesticiden/slakkenkorrels. Doormiddel van de juiste vorm en inhoud worden de slakken in de snij-cymbidiumteelt gelokt en gevangen waardoor de grote schade die de slak veroorzaakte naar een heel laag niveau wordt gebracht.

Derde plaats:

Model SE450W | Sprinkler Energy

De Model SE450W van Sprinkler Energy zou een glastuinbouwbedrijf een gasbesparing van minimaal 60% moeten kunnen opleveren. Deze innovatie maakt gebruik van de energie die in de watervoorraden op teeltbedrijven aanwezig zijn zoals een waterbassin, de watersilo of vijver die vaak duizenden kubieke meters water bevatten.

Alles over deelname aan de Innovatie Awards

Wat betekent het om deel te nemen aan de Innovatie Awards en wat kun je voor, tijdens en na de beurs verwachten? Download de onderstaande one-pager en lees er alles over.

Meld jouw innovatie aan voor de Innovatie Awards 2025

Signify - Philips Greenpower led toplighting force dynamic

De nieuwe Philips GreenPower LED toplighting force dynamic is de ideale lamp voor telers die op zoek zijn naar flexibiliteit. Met deze module heeft de teler de optie het volledige vermogen van de module te gebruiken voor maximaal PAR-licht, ofwel een gedeelte hiervan te gebruiken voor 250 μmol/s verrood.

Sorma group - Vol automatische (trostomaten) combinatie weger

Binnen de Sorma Group is de CP810 VW tros tomaten combinatie weger ontwikkeld, waarmee bedrijven veel arbeid kunnen besparen in de pak hal, ruimte kunnen besparen in de pak hal en ook een beter gewicht kunnen maken in de verpakking.​

Jenbacher - Jenbacher WKK

Jenbacher WKK is klaar voor waterstof. De eerste motoren op waterstof worden medio 2023 in Nederland geinstalleerd, een unicum in de wereld. De waterstof motoren zullen ook toepasbaar zijn in de glastuinbouw op 100% waterstof of als mengbedrijf.

Breng hier je stem uit op jouw favoriete innovatie

Scroll naar top